Halsgreb med fingre forfra

En hånds pegefinger tommelfinger

Pegefinger og tommelfinger spidserne benyttes til at presse ind på de store halspulsårer,

Dette greb kan udføres med en hånd, men er absolut mest effektivt hvis den anden hånd samtidig benyttes til at lægge jævnt pres rundt langs nakken og så meget af halsens sider som muligt.

2 tommelfingre forfra

Begge tommelfingre bruges til at presse ind på halspulsårene, mens resten af fingrene flettes omkring natten for at give et jævnt pres på hele halsen

2 Halspulsårene er ikke nok

Blodtilførslen til hjerne sker primært men ikke kun gennem de to store halspulsåre, men også gennem 2 mindre blodårer (vertibar areteri) beskyttet inde i nakkehvirvlerne. Det er ikke muligt fuldstændigt at blokerer disse blodårer. Men ved at lægge jævnt pres rundt om hele halsen, begrænses deres blodforsyning en smule. Sammenlignet med de store halspulsårer, er disse blodårer meget små og forsyner kun hjerne med en lille procentdel, men alligevel nok til at gøre en forskel på om en blood choke kan udføres på 2 eller 20 sekunder.

2016-03-26 10_00_44-Human Anatomy Atlas

Ved at lægge det jævne pres omkring hele halsen, påvirkes også de baner hvor blodet løber retur fra hoved til lunger, og dette ses og mærkes tydeligt for og på modtageren. Hvis blodet stadig kan løbe til hoved, men ikke fra hoved vil blodtrykket i hovedet stige markant, og kan sammenlignes med at stå på hovedet. Selvom dette kan virke ubehageligt for nogen, vil det ikke forhindre at blood choken virker, men det kan være en god indikator at se om modtageren ligner en der står på hoved, så har man ikke fået blokeret halspulsårene godt nok.

Husk at det skrøbelige luftrør naturligvis aldrig må blive trykket og kun moderat tryk på nakkehvirvlerne bør benyttes.

Ved samtidig pres ind på de to halspulsårer, vil huden foran luftrøret blive spændt så meget at det trykker ubehageligt på luftrøret, derfor kan man med fordel trække mere hud ind foran strubehovedet før fingrene trykkes ind.