Hvor farligt er det?

Med baggrund i min erfaring og research finder jeg tre faktorer, der kan gøre brugen af Blood Chokes farlig og uforsvarlig:

  • Forkert udførsel.
    • Grebet holdes i for lang tid.
    • Modtageren lider af en alvorlig hjerte/kredsløbs relateret sygdom.

For at bedømme om brugen af Blood Chokes er uforsvarlig, vil jeg her gennemgå de vigtigste faktorer samt de faktorer, der normalt bliver misforstået. Derfor falder en del fokus på de sygdomme der, kombineret med Blood Choke, kan have fatale udfald.
Alt efter hvem man spørger og i hvilken sammenhæng, kan man få meget forskellige svar. Læger opfatter det normalt som deres pligt at fraråde alt, hvad der er farligt. Spørgsmålet er meget mere interessant, hvis man beder om at få Blood Chokes vurderet i forhold til f.eks. et boksehandskeslag mod hovedet.
I kampsport som Brasiliansk Jiu-jitsu er Blood Chokes helt almindelige teknikker, der anses for at være ufarlige, og det er ikke lykkes mig at finde frem til et eneste uheld i historien.
Det nærmeste, jeg kunne finde, var et barn i USA, der gik bort efter hans kammerat havde blokeret hans halspulsårer i flere minutter, mens de legede UFC. slåskamp.
I USA er Blood Chokes en del af politiets uddannelse.